Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Ambtenaren kregen in 2017 minste loonsverhoging

4 januari 2018 – Ambtenaren zijn er het afgelopen jaren het minst in salaris op vooruit gegaan. Met een loonstijging van 0,7 procent, bleef de loonontwikkeling achter bij de particuliere (1,7 procent) en gesubsidieerde sector (1,5 procent). Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS wijt de verschillen met name aan de lagere loonsverhogingen bij de overheid die in 2017 werden afgesproken ten opzichte van een jaar eerder. In 2016 was de loonstijging bij de overheid nog het hoogst (3,4 procent) van alle sectoren. Ook zijn de cijfers over het onderwijs niet meegenomen, omdat daarvoor nog geen nieuwe cao’s zijn afgesproken. In 2016 namen de onderwijslonen nog met 3,9 procent toe.


Bron: CBS

Door het grote aantal ambtenaren, hebben de overheidssalarissen een relatief grote impact op de gemiddelde loonstijging. Dat verklaart dat de lonen overall afgelopen jaar minder toenamen dan in 2016 (1,8 procent).

2018
Ook dit jaar gaan ambtenaren er minder op vooruit dan andere sectoren. Dat komt doordat de ABP-pensioenpremie weer omhoog gaat. Uit berekeningen van salarisdienstverlener ADP blijkt dat ambtenaren met een modaal salaris in 2018 11 euro minder belasting betalen, maar aan pensioenpremie 6 euro meer kwijt zijn.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

42619 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris