Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Nettoloon in 2024 hoger dan vorig jaar

18 januari 2024 – Het nettosalaris is voor de meeste werkenden dit jaar hoger dan vorig jaar. Zowel in zorg & welzijn als bij de overheid houden werkenden met een modaal salaris netto maandelijks een paar tientjes meer over, blijkt uit berekeningen van salarisdienstverlener ADP.

Grootste stijging voor minimumloon
Wie meer dan 36 uur per week werkt en een minimumloon verdient, ziet de grootste stijging op de loonstrook. Dat komt doordat het minimumloon sinds dit jaar is gebaseerd op een uurloon op basis van een 36-urige werkweek. Tot voor kort was er sprake van een minimumloon per maand, week of dag. Werkt u 40 uur per week en verdient u het minimumloon, dan krijgt u ten opzichte van 2023 wekelijks vier uur extra betaald.

Ook voordeel voor gepensioneerden
Ook gepensioneerden gaan er netto op vooruit door verhoging van de algemene heffingskorting en een lagere bijdrage voor de Zorgverzekeringswet. Datzelfde geldt voor de AOW-uitkering. Bij toepassing van de heffingskorting op de AOW-uitkering, ontvangen gehuwden ieder 52 euro meer per maand en alleenstaanden 80 euro.

Werkgevers goedkoper uit bij modaal inkomen
Werkgevers zijn voor werkenden met een modaal inkomen goedkoper uit. Dit geldt met name voor overheidswerkgevers voor wie dit 29 euro per medewerker scheelt. Bij een ander loon dan modaal, betalen werkgevers juist meer. Zo zijn werkenden met een minimumloon duurder geworden door de invoering van het minimumuurloon en de hogere pensioenpremie en premies werknemersverzekeringen die werkgevers over deze hogere lonen moeten betalen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41773 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris