Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Overheidslonen hardst gestegen

4 oktober 2018 – De lonen bij de overheid gingen in het derde kwartaal met 2,9 procent omhoog, de grootste stijging van alle sectoren. Met name het onderwijs deed een flinke duit in het zakje (3,2 procent).

Blijf nu op de hoogte

47941 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS.

Gemiddeld namen de salarissen in het derde kwartaal met 2,2 procent toe. De overheid komt daar nog eens 0,7 procent boven uit. Dit komt met name door de nieuwe onderwijs cao’s en de cao voor de rijksoverheid (3 procent in juli 2018). Ook bleven de lonen ruim boven de inflatie die op 2 procent uitkwam. In 2017 kwam de loongroei bij de overheid nog uit op 0,6 procent, lager dan de particuliere (2,1 procent) en gesubsidieerde sector (1,5 procent).

In het derde kwartaal van 2016 werd ook al een piek bereikt. De overheidslonen namen toen met 3,5 procent toe. Een verschil tussen toen en nu is de aanzienlijk lagere inflatie in 2016 (0 procent).

Net als in 2016 zijn de lonen in het onderwijs het sterkst gestegen (3,2 procent), met name door de nieuwe salarisschalen in het primair onderwijs.

Als het aan de bonden ligt, gaan de lonen komend jaar verder omhoog. Zo liet FNV al weten komend jaar in te zetten op 5 procent.

Door: Redactie Ambtenarensalaris