Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Eind april onderhandelingsresultaat CAO Politie verwacht

5 april 2022 – Eind april/begin mei moet duidelijk worden of bonden en werkgever tot een nieuwe politie cao kunnen komen. Wordt het dan bereikte resultaat verworpen dan gelden de onderhandelingen als mislukt en staan er stevige acties op de planning, melden de bonden.

Door de langdurende kabinetsformatie hebben de onderhandelingen veel vertraging opgelopen. Na verkennende gesprekken in november startte begin februari het formele overleg met als basis van de inzetbrief van de bonden. Al snel bleek dat op loongebied de kloof tussen het bod van de werkgever en de eisen van de bonden te groot was. Op andere gebieden bleken er wel mogelijkheden voor afspraken.

Vorige week hebben de onderhandelaars besloten verder te onderhandelen en tijdens een derde en laatste overleg tot een nieuwe cao politie te komen. De komende vier weken gebruiken de onderhandelaars om na te gaan welke afspraken mogelijk zijn binnen de beschikbare financiële ruimte. Eind april/begin mei moet dit leiden tot een onderhandelingsresultaat dat vervolgens via een ledenraadpleging aan de achterban wordt voorgelegd.

Afspraken over de lonen zijn voor de bonden cruciaal in het afsprakenpakket, zeker met de stijgende inflatie en dalende koopkracht. Om de werkgever onder druk te houden lopen de cao-acties de komende weken door.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41664 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris