Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Politiebonden verharden CAO-acties

7 februari 2022 – Vooralsnog wil het kabinet geen geld vrij maken voor een fatsoenlijke politie-cao. Daarom worden de acties vanaf nu harder. Dat melden de politiebonden.

Afgelopen vrijdag hadden voorzitters van de vier bonden een eerste formele gesprek met kabinetsleden en minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid over een nieuwe politie cao. Dat leidde tot teleurstelling van de bonden niet tot concrete toezeggingen op de belangrijkste thema’s inkomen, capaciteit, veiligheid en opleidingen.

De aangekondigde acties zijn een vervolg op de estafette-actie WAKE-UP CALL 2022 tegen de hoge werkdruk en onderbezetting bij de politie. De bonden zijn vooral boos over het gebrek aan oprechte belangstelling vanuit het kabinet voor de gevolgen van de chronische onderbezetting binnen het korps. Volgens de bonden ‘rekent Den Haag erop dat agenten uit loyaliteit en plichtsbesef tot het uiterste zullen gaan om de kwaliteit van het politiewerk zoveel mogelijk in stand te houden. En dat doen ze ook, al kost ze dat steeds meer moeite en al gaat dat steeds meer ten koste van hun gezondheid, veiligheid en privéleven’.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris