Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuwe onderhandelingen CAO Provincies

6 juli 2021 – Na maanden van opschorting, worden de onderhandelingen over een nieuwe cao provincies vrijdag hervat. Aanleiding is een petitie van de bonden ondertekend door 2.043 provincieambtenaren.

Afgelopen maart werden de onderhandelingen voor een nieuwe cao stilgelegd vanwege te grote verschillen tussen de bonden en werkgevers. De werkgevers zouden volgens de bonden niet bereid zijn om een serieus gesprek te voeren over onder andere de salarissen en thuiswerkbeleid.

Op 14 juni overhandigden de bonden aan gedeputeerde Jan Markink, voorzitter namens de werkgevers, een petitie ondertekend door 2.043 provinciemedewerkers die de inzet van de bonden steunen. Die inzet bestaat uit een fatsoenlijke salarisverhoging met een minimum uurloon van 14 euro, een kostendekkende thuiswerkvergoeding en beleid rondom verlofsparen en eerder stoppen met werken. Daarnaast pleiten bonden en werknemers voor betaald ouderschapsverlof en een aanvulling van het (aanvullend) geboorteverlof tot 100 procent.

Ook de werkgevers willen tot een nieuwe cao komen. De bonden hopen dan ook op een serieuze inzet van de werkgevers voor de herstart van de onderhandelingen komende vrijdag en zaterdag.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris