Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

3,75 procent meer salaris in CAO Waterschappen 2022

19 april 2022 – Waterschapsmedewerkers krijgen er dit jaar 3,75 procent salaris bij en sneller zicht op een vast contract. Dat hebben de bonden afgesproken met de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) in het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor 2022.

Als de achterbannen met het resultaat instemmen gaan de lonen met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 met 2 procent omhoog. Per 1 juli komt daar nog eens 1,75 procent bij.

Meer zicht op vast contract
Ook zijn er afspraken gemaakt over het tegengaan van onnodige flexibilisering van arbeid. Zo krijgen nieuwe medewerkers direct als ze in dienst komen al zicht op een vast contract. Werkzaamheden die langer dan twee jaar duren, gelden voortaan in principe als structureel.

Ontziemaatregelen
Tot slot is er in de nieuwe cao aandacht voor duurzame inzetbaarheid en inclusiviteit met verruiming van de zogenaamde ontziemaatregelen voor medewerkers met fysiek belastende werkzaamheden. Hiervoor wordt een checklist zwaar werk ontwikkeld en de tekst van de cao aangepast. Daarnaast komen er algemene kaders voor maatwerk zodat oudere werknemers via een RVU of andere maatregel eerder kunnen stoppen met werken. Voor andere medewerkers is de medische toets leidend voor het gebruik van de ontziemaatregelen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris