Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Onderhandelingen CAO Waterschappen gestart

23 november 2023 – De onderhandelingen voor een nieuwe cao Werken voor waterschappen zijn gestart. Hiervoor hebben de bonden en werkgevers hun inzet gedeeld.

Uit een enquête van FNV en CNV blijken de salarissen en werkdruk de belangrijkste onderwerpen voor waterschapsambtenaren.

Automatische prijscompensatie en verhoging minimum uurloon
De lonen zijn dan ook een belangrijk thema in de inzet van de bonden. Zij pleiten voor automatische prijscompensatie, een nominale salarisverhoging van 50 euro en aansluitend 8 procent meer salaris inclusief IKB, toelagen en vergoedingen per 1 januari 2024. Die eis is nodig om de inflatieachterstand van ca. 3 procent over 2022 en 2023 goed te maken en biedt tevens een inflatiecorrectie over 2024 en beperkte koopkrachtontwikkeling. Ook vinden de bonden dat het minimumuurloon verhoogd moet worden naar 16 euro omdat de huidige 14 euro niet meer toereikend is door de hoge inflatie.

Duurzaam werken en RVU
Op het gebied van wachtdiensten, onregelmatige dienst en ploegendienst vragen de bonden aandacht voor de gezondheid en vitaliteit van medewerkers door het aantal diensten te maximeren en afspraken te maken over een goede garantieregeling of afbouwregeling. Ook willen de bonden een regeling treffen rondom duurzaam doorwerken waarbij medewerkers vanaf 62 jaar de kans krijgen minder te gaan werken en moeten medewerkers gebruik kunnen maken van een RVU volgens de huidige fiscale regels.

Bekijk hier de volledige inzet van de bonden en van de werkgevers.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41773 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris