Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Overleg arbeidsvoorwaarden Defensie opgeschort

22 november 2018 – Het arbeidsvoorwaardenoverleg voor Defensie is opgeschort. Aanleiding is het vastgelopen overleg over de militaire pensioenregeling. Dat melden de bonden.

Blijf nu op de hoogte

49160 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Afgelopen dinsdag kwamen bonden en Defensie opnieuw bij elkaar nadat Defensie vorige week liet weten meer tijd nodig te hebben voor een antwoord op de vraag of de huidige eindloonregeling wordt voortgezet in 2019 totdat er een nieuwe regeling is. Dinsdag liet de staatssecretaris weten zich ‘niet te verzetten tegen het ingrijpen van het ABP op de eindloonregeling van militairen’. Volgens haar is over de pensioenregeling en in het arbeidsvoorwaardenakkoord 2017 – 2018 afgesproken dat per januari 2019 een middelloonregeling wordt uitgevoerd. De bonden melden dat de staatssecretaris slechts een beperkte compensatie wil bieden voor het verlies aan pensioenafspraken, buiten de pensioenregeling om. Volgens de bonden wordt daarmee een basismiddelloonregeling doorgevoerd.

De bonden zijn teleurgesteld dat alle mooie woorden ten spijt, het personeel niet op 1 blijkt te staan. Ook het nee tegen het onderhandelaarsresultaat lijkt hiermee niet serieus genomen te worden. De bonden zijn dan ook van mening dat er geen open en eerlijk overleg gevoerd kan worden en dat Defensie het hen onmogelijk maakt om nieuwe cao-afspraken te maken. ‘Het overleg met Defensie blijft daarom opgeschort’, aldus de bonden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris