Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Onderhandelaarsresultaat Defensie afgewezen; loonsverhoging voorlopig van de baan

8 oktober 2018 – De vakbonden hebben het in augustus bereikte arbeidsvoorwaardenresultaat voor Defensie afgewezen. Van de actieve militairen, over wie een groot deel van het resultaat ging, stemde een overgrote meerderheid tegen. Dat betekent dat ook de afgesproken loonsverhoging voorlopig niet doorgaat. Dat melden de vakbonden.

Pensioen
De bonden willen er ‘veel meer’ geld bij. Vakbond AFMP laat weten dat alle onduidelijkheden over de nieuwe pensioenregeling, zoals over de verzachtende maatregelen en het nieuwe loongebouw, moeten worden weggenomen voordat hun achterban ja kan zeggen tegen een resultaat. Vooral medewerkers die nog flinke salarisstappen kunnen zetten, zijn negatief over de nieuwe pensioenregeling omdat zij verwachten dat hun pensioen er minder goed uit zal komen te zien. Ook is het voor veel leden moeilijk om de gevolgen van de middelloonregeling te overzien, bij gebrek aan een nieuw loongebouw.

Wantrouwen
Volgens vakbond VBM voeren ontevredenheid en wantrouwen de boventoon bij Defensie, zowel richting werkgever als politiek, ook bij medewerkers die wel met het resultaat instemden. Dit gevoel bestond al, maar lijkt versterkt te zijn door het niet waarmaken van de hoge verwachtingen die de minister wekte met de Defensienota, meldt AFMP.

TOD
Ook is er veel onvrede over de loonontwikkeling en toelages. De beperkte verhoging van de TOD voor militairen is volgens AFMP veel te weinig voor een bij deze tijd passende TOD. Ook zijn er bedenkingen bij de berekening van de TOD achteraf. De TOD voor burgerpersoneel is beter, maar burgermedewerkers zijn bang dat de TOD achteraf op termijn ook voor hen gaat gelden.

Staatssecretaris Barbara Visser herkende veel van de signalen, meldt VBM. Toch hoopte ze dat defensiepersoneel in het resultaat de eerste verbeterstappen zou zien. Zij zal zich met de minister gaan herbezinnen. Op 13 november komen bonden en Defensie weer bij elkaar . De bonden willen dan duidelijkheid. AFMP bereidt ondertussen al acties voor, voor het geval het ook dan niet tot een akkoord komt.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50332 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris