Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Hoger loonbod voor nieuwe CAO Gemeenten

7 oktober 2021 – De gemeentelijke werkgevers hebben een nieuw bod neergelegd in de vastgelopen cao-onderhandelingen met daarin een salarisverhoging van 2,9 procent, een eenmalige uitkering en thuiswerkvergoeding, onbeperkt verlofsparen en 6 bovenwettelijke vakantiedagen. Daarmee reageren de werkgevers op het ultimatum van de bonden.

De werkgevers doen een bod voor een cao voor 2021 en 2022. Daarmee zetten ze in op een langere looptijd, 24 maanden in plaats van 12. De salarisverhoging wordt in twee stappen toegekend: 1,4 procent per 1 december 2021 en 1,5 procent per 1 juli 2022.

Eenmalige uitkering en thuiswerkvergoeding
Ook op het gebied van thuiswerk komen de werkgevers de bonden tegemoet. In plaats van een nettovergoeding van 2 euro per thuiswerkdag en 300 euro eenmalig, willen de werkgevers voor 2021 een eenmalige uitkering van 950 euro (naar rato) voor alle medewerkers afspreken. Daarmee maakt de werkgever geen onderscheid meer tussen medewerkers die wel en niet thuiswerken. Voor 2022 komt de 2 euro per thuiswerkdag er wel als het aan de werkgevers ligt.

Verlofharmonisatie
Daarnaast bieden de werkgevers alle medewerkers 6 bovenwettelijke vakantiedagen, de zogenaamde verlofharmonisatie.

Voldoende basis voor hervatting onderhandelingen
In februari staakten de bonden het overleg vanwege het te magere bod op het gebied van de lonen en verlofsparen. Met een bod voor een cao van 24 maanden, een salarisverhoging van in totaal 2,9 procent, een eenmalige uitkering van 950 euro, een thuiswerkvergoeding, verlofsparen en 6 bovenwettelijke vakantiedagen, verwachten de bonden dat er voldoende basis ligt om met de bonden op door te praten.

Bekijk hier de volledige brief van de werkgevers aan de vakbonden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

49471 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris