Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Uw loonstrook bij de politie uitgelegd

Als u werkzaam bent bij de politie ontvangt u maandelijks uw loonstrook met daarop het salaris en de toeslagen die in de betreffende maand aan u worden uitbetaald. Naast het nettoloon dat op uw rekening wordt gestort, treft u op uw loonstrook ook andere termen en bedragen aan. Een uitleg van uw loonstrook vindt u hieronder.

1. Bovenste gedeelte loonstrook

Bovenaan uw loonstrook vindt u uw naam- en adresgegevens en die van uw werkgever. Ook vindt u hier de periode en jaar waarop de loonstrook betrekking heeft.

2. Middendeel salarisstrook

Het middelste gedeelte van de loonstrook bestaat uit drie kolommen.

Eerste kolom
In de eerste kolom vindt u de percentages of het aantal uren/dagen die betrekking hebben op de omschrijving die ernaast staat en bepalend zijn voor een berekening.

Tweede kolom
De tweede kolom toont allereerst de bedragen waarover de berekening met het percentage of het aantal uren/dagen heeft plaatsgevonden. Daarnaast vindt u de bedragen die aan u zijn uitbetaald en bij u zijn ingehouden met onderaan de totaalbedragen aan uitbetalingen en inhoudingen.

Derde kolom
Onder Ln SV (loon sociale verzekeringen) vindt u een J of een N. Dit geeft aan of de betreffende betaling of inhouding wel of niet meetelt in de berekening van het loon voor de sociale verzekeringen. Over dit loon, het heffingsloon, worden de premies volksverzekeringen berekend.
Ln Loonh Tabel geeft het loon weer waarover de loonheffing is berekend volgens de loonheffingstabel.
Bij Ln Loonh Tarief vindt u het loon waarover de loonheffing is berekend volgens het bijzonder tarief.
Heeft u een eenmalige betaling gehad, zoals uw vakantietoeslag, dan ziet u bij Waarvan eenmalig wat u er netto aan heeft over gehouden.

2a – Bruto betalingen en inhoudingen
Bovenaan het middelste gedeelte van uw loonstrook vindt u alle bruto betalingen en inhoudingen zoals:

  • uw salaris vermeld met het percentage van uw dienstbetrekking en uw fulltime salaris
  • periodieken in verband met Onvermijdelijk Verzwarende Werkomstandigheden (OVW-periodieken)
  • algemene levensloopbijdrage (ALB), inhaaltoelage bezwarende functie (iTBF en TBF) en levensfase-uren (LFU)
  • vergoedingen voor overwerk. In de kolom Aantal vindt u het aantal uitbetaalde uren.
  • vergoedingen voor onregelmatige diensten en bereikbaarheidsdiensten. In de kolom Aantal ziet u het aantal uitbetaalde uren.
  • bruto reiskostenvergoedingen
  • kortingen in verband met bijvoorbeeld verlof
  • op uw loonstrook van februari kunt u de bruto betaling Vakantieloon tegenkomen. Hiervoor kunt u in aanmerking komen als u het afgelopen jaar meer heeft verdiend dan een drempelbedrag aan bijvoorbeeld operationele toelage en consignatievergoeding.

2b – Pensioen
U bouwt uw pensioen op bij ABP. Op uw loonstrook ziet u welke pensioenpremies u betaalt en over welk bedrag de premie wordt berekend.
Premie pensioen betreft de premie die u betaalt voor uw ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen
Premie AOP is de premie voor het arbeidsongeschiktheidspensioen
Premie AOVpolitie heeft betrekking op het aanvullend arbeidsongeschiktheidspensioen bij Loyalis
De premie voor de Inkoop Voorwaardelijk Pensioen (Premie IVP) wordt betaald door uw werkgever. Deze premie is in de plaats gekomen van de premie VPL.
Als u nog een aanvullend pensioen of extra verzekering heeft afgesloten, vindt u de premie hiervoor terug als Premie pensioen individueel

2c – Loonheffing en Zorgverzekeringswet
Over uw inkomen betaalt u loonheffing. Loonheffing bestaat uit premies werknemersverzekeringen, inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet, loonbelasting en premies volksverzekeringen. Uw werkgever betaalt de heffing voor de Zorgverzekeringswet. De nominale premie voor uw zorgverzekering bij CZ (CZ premie) wordt ingehouden van uw salaris.

2d. Netto betalingen en inhoudingen
Heeft u een declaratie ingediend, dan vindt u die terug in dit gedeelte. Ook andere netto betalingen en inhoudingen staan op deze plek.

2e. Nettosalaris
Tot slot vindt u onderaan uw nettosalaris in de betreffende periode en op welk rekeningnummer uw salaris wordt gestort.

3. Onderste gedeelte loonstrook

Het onderste gedeelte van uw loonstrook bestaat uit drie kolommen.

3a. Algemene gegevens
Hier vindt u algemene gegevens over uw salaris, uw schaalnummer en functiejaar, gegevens over de loonheffing en de datum dat u bij de politie in dienst bent getreden.

3b. Berekeningsgegevens
De gegevens over de actuele loonberekening zoals uw uurloon, de verrekende arbeidskorting, en de opbouw van uw vakantiegeld (Recht VT) en eindejaarsuitkering (Recht EJU).

3c. Totalen t/m/ deze berekening
In de laatste kolom staan cumulatieve optellingen van uitgevoerde berekeningen vanaf het begin van het huidige jaar zoals de totaal opgebouwde vakantietoeslag (Recht VT) en eindejaarsuitkering (Recht EJU) en het totale aantal salarisdagen.

Bron: Visma | Raet

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

42798 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2025 Ambtenarensalaris