Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

10 procent erbij voor medewerkers VO

12 september 2023 – Net als hun collega’s in het primair onderwijs, krijgen medewerkers in het voortgezet onderwijs per 1 juli 2023 een loonsverhoging van 10 procent en een reiskostenvergoeding van 17 cent per kilometer. Dat is vanmiddag afgesproken in het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao VO.

Naast de structurele loonsverhoging krijgen alle medewerkers in november een eenmalige uitkering. Deze is schaalafhankelijk en bedraagt voor de laagste schalen (1 t/m 5) 1.000 euro bij een fulltime dienstverband. Medewerkers in de schalen 6 t/m 9 krijgen 600 euro. Daarboven bedraagt de uitkering 350 euro.

Begeleiding van starters
Naast de financiële afspraken zijn er ook inhoudelijke afspraken gemaakt. Zo krijgen starters vanaf komend jaar recht op begeleiding in de eerste drie jaar. Ook komt er meer ruimte voor professionalisering van onderwijsondersteuners.

Helaas is het de bonden en VO-raad nog niet gelukt om afspraken te maken over de werkdruk. De focus lag nu duidelijk op het goedmaken van het koopkrachtverlies, de komende verkiezingen en de formatie van een nieuw kabinet waarin meer aandacht is voor de problemen in het onderwijs.

De nieuwe cao loopt net als voor het primair onderwijs van 1 mei 2023 tot 1 oktober 2024.

Staking van de baan
Met het bereikte akkoord is de eerder aangekondigde staking op 5 oktober van de baan. Daar dreigden de bonden eerder mee als het kabinet bleef steken op een loonsverhoging van 5 procent. Totaal onacceptabel volgens de bonden, kijkend naar de inflatie en de loonafspraken die eerder werden gemaakt voor het mbo, hbo en de universiteiten.

Bekijk hier het volledige onderhandelaarsakkoord voor de cao VO 2023 – 2024 met alle gemaakte afspraken.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41664 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris