Ambtenaren rijden het goedkoopst in een private leaseauto.

Meer informatie

Pensioen politie op agenda Tweede Kamer

5 februari 2018 – Het politiepensioen komt op de agenda van de Tweede Kamer. De politiebonden hebben hiervoor de benodigde veertigduizend handtekeningen binnengehaald. Dat meldt politiebond ACP.

Blijf nu op de hoogte

46965 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

De bonden vinden dat de politie onevenredig hard wordt geraakt door nieuwe pensioenregels, waardoor iedereen langer moet doorwerken. Het politiewerk vraagt veel, zowel mentaal als fysiek. Zij pleiten daarom voor een versoepeling van het politiepensioen. Om de politiek hiervoor wakker te schudden, startten de bonden een burgerinitiatief waarvoor zij inmiddels voldoende handtekeningen hebben verzameld om het onderwerp in de Tweede Kamer te krijgen.

Fiscale boete
De bonden willen onder andere dat de fiscale boete op vervroegde uittreding wordt afgeschaft. Ook pleiten ze voor het belastingvrij kunnen opsparen van meer verlofuren.

Actiebijeenkomst
De handtekeningen worden op dinsdag 20 februari overhandigd. Om hun eisen kracht bij te zetten, organiseren de bonden voorafgaand een actiebijeenkomst. Zij roepen leden op hier zo veel mogelijk bij aanwezig te zijn.

Het burgerinitiatief kan nog tot 19 februari ondertekend worden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris