Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Vertrokken medewerkers Belastingdienst niet terug als zzp’er

8 december 2016 – De Belastingdienst heeft werknemers die met een vrijwillige vertrekregeling zijn vertrokken tot nu toe niet terug laten komen als zzp’er. Vrijwillige vertrekkers krijgen gemiddeld bijna 70.000 euro mee en kunnen dankzij nieuwe wetgeving na hun vertrek weer worden ingehuurd als zzp’er.

Massale belangstelling voor vertrekregeling
Sinds begin dit jaar konden medewerkers bij de Belastingdienst gebruik maken van de vertrekregeling. De fiscus probeerde hiermee vijfduizend medewerkers te laten gaan. De regeling trok echter veel meer medewerkers over de drempel. 6372 medewerkers lieten weten dat ze mee wilden werken aan vrijwillig vertrek. Vanwege die massale en onverwachte belangstelling werd de regeling vroegtijdig beëindigd. De regeling kostte ruim 70 miljoen meer dan de 648 miljoen die was begroot. Staatssecretaris Eric Wiebes kwam daardoor flink onder vuur te liggen.

Vertrekkers keren niet terug
Dit jaar stromen er al 700 fte uit, maar van die groep is tot nu toe niemand als zzp’er ingehuurd, blijkt uit antwoord van het Ministerie van Financiën op een WOB-verzoek van Binnenlands Bestuur. Staatssecretaris Eric Wiebes verzekerde de Kamercommissie Financiën eerder al dat het beleid is om dit niet te doen, maar dat er wel ‘een miniscule onzekerheid’ is over de vraag of dit inderdaad niet gebeurt. Sinds 1 januari 2016 mogen ambtenaren weer terugkomen als zzp’er met behoud van een vertrekregeling, nadat dit de twee jaar ervoor niet mogelijk was. Uit de informatie van het ministerie blijkt dat de Belastingdienst zich tot nu toe heeft gehouden aan het voorgenomen beleid om vertrekkers niet als zzp’er terug te nemen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50383 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris