Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

CAO-akkoord voortgezet onderwijs: 4,5 procent salarisverhoging

14 juni 2018 – Werknemers in het voortgezet onderwijs krijgen er 4,5 procent bij. Dat is afgesproken in het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao VO. Ook wordt de werkdruk aangepakt en krijgen leraren meer ontwikkeltijd. Dat meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb).

De onderhandelaars benadrukken dat de nieuwe cao een eerste stap zet in kwaliteitsverbetering, ontwikkeltijd en vermindering van de werkdruk. “Voor een echte oplossing is extra geld van de overheid nodig”, laten ze weten.

Salaris
Leraren en ondersteunend personeel krijgen in totaal 4,5 procent salarisverhoging. De eerste 2,35 procent wordt deze maand al toegekend. Deze verhoging was eerder al door de VO-raad geadviseerd bij het uitblijven van een akkoord. Door de nieuwe cao zijn alle scholen daar nu ook aan gebonden. Daarnaast volgt per 1 juni 2019 nog eens 2,15 procent. Ook wordt in oktober een eenmalige uitkering van 1 procent uitbetaald.

Ontwikkeltijd
Vanaf schooljaar 2019/2020 hoeven leraren 1 uur minder les te geven. Er wordt dan op jaarbasis 50 uur vrijgemaakt voor ontwikkeltijd.

Ondersteunend personeel
Voor het ondersteunend personeel is komend jaar extra aandacht voor loopbaanbeleid en werkdruk. Dat gebeurt via bijeenkomsten met arbeidsmarktplatform Voion. Ook krijgen ze een zelfde scholingsbudget als hun onderwijzende collega’s, 600 euro per jaar. “Cursussen voor ondersteuners zijn niet goedkoper dan die van leraren, dus dit onderscheid was onzin. Goed dat we dat nu gelijk kunnen trekken”, aldus AOb-onderhandelaar Henrik de Moel.

Team- en afdelingsleiders
In de nieuwe cao krijgen ook team- en afdelingsleiders in schaal 12 een bindingstoelage. Deze is net zo hoog als die van leraren.

Onbevoegde leraren
Onbevoegde leraren kunnen maximaal vier jaar tijdelijke contracten krijgen. Voor deze groep geldt daarmee een afwijking van de ketenbepaling.

De nieuwe cao loopt van 1 juni 2018 tot 1 oktober 2019.

Lees hier het volledige onderhandelaarsresultaat

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50383 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris