Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

FNV-achterban steunt principeakkoord CAO Gemeenten 2019 – 2020

12 september 2019 – Ruim 90 procent van de FNV-leden heeft ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe gemeente cao. Wachten is nu nog op het akkoord van de andere bonden en de werkgevers verenigd in de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Blijf nu op de hoogte

47587 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Met de positieve stem van de FNV-achterban, lijkt de nieuwe cao zo goed als zeker. In het akkoord is onder andere een loonsverhoging van in totaal 6,25 procent afgesproken, waarvan de eerste 3,25 procent per 1 oktober geldt. Daarnaast krijgt iedereen die op 28 juni 2019 in dienst was, komende maand een eenmalige (bruto) uitkering van 750 euro. Deze eenmalige uitkering geldt als compensatie voor de cao-loze periode vanaf 1 januari 2019.

FNV-onderhandelaar Bert de Haas liet dinsdag aan gemeente.nu weten positief verrast te zijn door de uitslag. Na het bekendmaken van het akkoord, kwam er namelijk ook kritiek vanuit de werknemers. Die richtte zich met name op het vitaliteitsbeleid voor oudere werknemers. Op dat punt kwam het niet tot concrete afspraken waardoor het de vraag is of het daadwerkelijk van de grond komt. “De onvrede daarover heb ik ook gemerkt tijdens bijeenkomsten in het land. En die deel ik. Maar de winst van dit akkoord is dat er in ieder geval nog over gesproken gaat worden met de werkgevers. Eerst was dat totaal niet mogelijk”, aldus De Haas.

Bekijk hier het volledige principeakkoord.

Door: Redactie Ambtenarensalaris