Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Onderhandelingen CAO Gemeenten opgeschort; ultimatum in de maak

19 december 2022 – De onderhandelingen voor een nieuwe cao gemeenten/SGO zijn opgeschort. Met name op de lonen zit het overleg muurvast en is de afstand onoverbrugbaar. Daarom werken de bonden aan een ultimatum richting de werkgevers.

De VNG houdt vooralsnog vast aan het laatste bod van 8 procent in twee jaar: 5 procent per 1 februari 2023 en 3 procent per 1 april 2024. Voor de bonden en hun achterban is het ver onder de maat. Uit een peiling van de bonden blijkt dat de achterban het loonbod met het rapportcijfer 3 een dikke onvoldoende geeft.

De bonden willen een cao voor één jaar afspreken met minimaal koopkrachtbehoud. FNV gaat nog wat verder en pleit voor 11,25 procent met een bodem van 300 euro, eenmalige van uitkering van 1.200 euro en vanaf 2024 automatische prijscompensatie. 

Tijdens het laatste overleg op 14 december werd voor de bonden duidelijk dat de VNG en WSGO geen serieuze loonstappen willen zetten in de onderhandelingen voor een nieuwe cao gemeenten/SGO 2023 op het loon. “Evenmin heeft de VNG toenadering gezocht op andere belangrijke onderwerpen zoals vitaliteit. Daarom hebben we het overleg nu opgeschort. Wij blijven ons echt verbazen over het weinig oog hebben voor de werknemers, kijkend naar de krappe arbeidsmarkt en de toegenomen werkdruk binnen gemeentelijke organisaties”, aldus FNV-onderhandelaar Marieke Manschot.

De bonden sturen de VNG en WSGO rond de feestdagen een ultimatum dat loopt tot 11 januari 2023 10:00 uur.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris