Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

VNG gaat niet in op ultimatum CAO Gemeenten

2 mei 2019 – De VNG gaat niet in op het ultimatum van de vakbonden over de nieuwe cao gemeenten, maar nodigt ze nogmaals uit terug te keren naar de onderhandelingstafel. Dat schrijft de VNG in een reactie naar de bonden.

Blijf nu op de hoogte

47925 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

In de ultimatumbrief stellen de bonden tien eisen. Zonder overleg moet de VNG met al deze eisen akkoord gaan. De VNG laat weten dat niet te kunnen, maar wel bereid te zijn over veel eisen afspraken te maken. De VNG stelt dat op basis van de eerdere intensieve overleggen overeenstemming mogelijk is. Daarom roept de VNG de bonden op terug aan tafel te komen om tot een voor alle partijen aanvaardbaar akkoord te komen. Volgens de VNG helpen een ultimatum en acties daar niet bij.

Geen eindbod
De VNG benadrukt dat het loonbod van 4,9 procent geen eindbod is en dat ze bereid is verder te bewegen naar een loonafspraak op, of zelfs boven inflatie. “Omdat de loonontwikkeling bij de gemeenten al jaren tred houdt met de inflatie, komt dat neer op koopkrachtverbetering”, aldus de VNG.

Een andere belangrijke eis van de bonden, een breed vitaliteitsbeleid voor alle groepen medewerkers en een extra generieke seniorenregeling, is voor de VNG onmogelijk om mee akkoord te gaan. “Gemeenten willen een maatwerkgerichte aanpak in vitaliteitsvraagstukken. Een generieke regeling is onhaalbaar”, schrijft de VNG.

Omdat de VNG niet op het ultimatum ingaat, volgen er mogelijk acties van de bonden, zoals zij hebben aangekondigd. De bonden informeren de VNG en gemeenten hier apart over.

Lees hier de brieven van de bonden en VNG.

Ultimatumbrief bonden

Reactie VNG op ultimatum

Door: Redactie Ambtenarensalaris