Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Gemiddeld ruim 7,5 procent erbij in CAO Provincies

18 maart 2024 – Provincieambtanaren krijgen er in anderhalf jaar gemiddeld ruim 7,5 procent salaris bij. Dat is het resultaat van de onderhandelingen tussen de bonden en de werkgevers voor een nieuwe cao provincies.

Salarisverhogingen en snellere doorgroei bij bevordering
Gedurende de looptijd van 1 januari 2024 tot 1 juli 2025 worden de salarissen in twee stappen verhoogd. De eerste verhoging geldt met terugwerkende kracht per 1 januari 2024. Per die datum worden de lonen eerst met 25 euro en vervolgens met 4,25 procent verhoogd. Per 1 september volgt nog een verhoging van 2,5 procent.

Ook wordt bij bevordering een snellere doorgroei in salaris mogelijk. Het verhogingspercentage gaat van 3 naar 6 procent.

Verhoging minimumloon
Het minimumloon gaat per 1 januari 2024 omhoog naar 16 euro bruto per uur.

Arbeidsmarkttoelage en bindingspremie
Vanaf volgend jaar wordt de arbeidsmarkttoelage verhoogd van maximaal 10 naar maximaal 15 procent. Daarnaast wordt de termijn waarna de bindingspremie betaald kan worden verkort van drie naar twee jaar.

Stagevergoeding
Stagiairs krijgen vanaf 1 augustus een stagevergoeding van 700 euro bruto per maand bij een fulltime stage. Dit is ongeacht het opleidingsniveau. Deze vergoeding stijgt iedere cao mee met de algemene salarisverhogingen.

PBDI omhoog
Het Persoonlijk Budget Duurzame Inzetbaarheid (PBDI) gaat met 1.000 euro omhoog naar 6.000 euro. Ook komen er kaders waarmee het duidelijk wordt welk percentage je waar aan kunt besteden.

RVU
Net als de collega’s bij de gemeenten en waterschappen, krijgen provincieambtenaren een regeling voor vervroegde uittreding (RVU). Deze regeling is gelijk aan de afspraken in de cao gemeenten en cao werken voor waterschappen. Om van de regeling gebruik te kunnen maken moet u 41 ABP-dienstjaren hebben en de laatste 10 jaar werkzaam zijn bij een van de provincies of een van de andere bij de cao provincies aangesloten organisaties. U kunt maximaal twee jaar voor uw AOW-datum van de regeling gebruik maken.

Diversiteitsverlof
Naar aanleiding van de pilot in 2023 voor het uitwisselen van feestdagen voor andere religieuze of culturele feestdagen komt er een definitieve afspraak in de cao waarmee medewerkers hun eigen feestdagen kunnen kiezen.

Indexatie consignatievergoeding
De consignatievergoeding wordt per 1 januari 2024 geïndexeerd met de algemene cao-verhogingen.

De volledige tekst met alle gemaakte afspraken komt zo snel mogelijk beschikbaar.

Online en regionale bijeenkomsten
De bonden organiseren op 3 (van 14:00 – 15:00 uur) en 9 april (van 16:00 – 17:00 uur) online bijeenkomsten om de afspraken toe te lichten. Daarnaast vinden er in alle regio’s bijeenkomsten plaats op 8, 9 en 10 april volgens onderstaand schema.

Noord: provinciehuis Groningen, 8 april om 13:00 uur
Oost: provinciehuis Zwolle, 9 april om 10:15 uur
West: provinciehuis Utrecht, 8 april om 12:30 uur
Zuid: provinciehuis Den Bosch, 10 april om 10:30 uur (onder voorbehoud)

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50502 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris