Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

CAO Rijk 2020: thuiswerkvergoeding van 363 euro netto

29 september 2020 – Een loonsverhoging van 0,7 procent per 1 juli 2020, een thuiswerkvergoeding van 363 euro netto en een eenmalige uitkering van 225 euro bruto. Dat zijn de belangrijkste afspraken uit het onderhandelaarsresultaat voor een nieuwe cao Rijk. Het gaat om een cao voor de tweede helft van 2020.

Thuiswerkvergoeding
In de zomer werd het eindbod van de werkgever nog aan de kant geschoven, maar nu zijn de bonden toch akkoord gegaan met de beperkte loonsverhoging en eenmalige uitkering. Rijksambtenaren lieten in een enquête weten dat zij graag ook een vergoeding voor thuiswerken willen ontvangen. Die wens is nu ingewilligd met een bedrag van 363 euro netto voor 2020, op basis van een fulltime dienstverband.

Aanvullend geboorteverlof volledig betaald
Eerder werden al afspraken gemaakt over een pilot leasefietsen en de fiets toegevoegd als IKB-doel met een bijdrage van 500 euro van de werkgever. Ook krijgen rijksambtenaren die gebruikmaken van het aanvullend geboorteverlof een aanvulling tot 100 procent van het salaris voor maximaal 5 weken. Daarnaast worden rijksambtenaren betrokken bij de gesprekken over hybride werken, een combinatie van thuiswerken en op kantoor.

De bonden wilden ook graag een beloningsregeling afspreken voor rijksambtenaren die tijdens de Covid-19 crisis extra inspanningen hebben geleverd. Het is niet gelukt daar afspraken over te maken. Daarom geven de bonden de departementen een stevige aanbeveling om deze groep een eenmalige uitkering via het Beleidskader Extra Belonen te geven.

Vakbondsleden kunnen tot 12 oktober 9:00 uur hun stem uitbrengen over het resultaat.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat cao Rijk 2020.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

49527 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris