CAO Rijk: loonbod blijft steken op 1 procent

10 juli 2017 – Afgelopen donderdag werd verder gepraat over een nieuwe cao Rijk. De bonden eisen een loonruimte van 3 procent, maar de werkgever komt nog niet verder dan 1 procent. Dat meldt de Centrale van middelbare en hogere functionarissen bij de overheid (CMHF).

Na het akkoord voor een structureel van-werk-naar-werk-beleid (VWNW) afgelopen maand, kwamen de bonden en werkgever afgelopen donderdag weer bij elkaar voor hervatting van de cao-besprekingen.

Kijkend naar de ontwikkelingen, de uitspraken van economen en andere cao’s vinden de bonden een loonsverhoging van 3 procent niet meer dan logisch. Zij vinden het hoog tijd voor een serieuze verhoging.

Afgelopen week kwam de werkgever met een loonbod van 1 procent. “Dat was alles wat was gereserveerd”, aldus de CMHF. Daarbij verwacht de werkgever geen verandering nu het kabinet nog demissionair is.

Vooralsnog wordt het verschil nog niet overbrugd. De bonden hebben de werkgever daarom opgeroepen om met een beter bod aan tafel terug te komen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris