Als eerste op de hoogte

48507 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

4,75 procent erbij in CAO PO, loonkloof blijft dicht

23 juni 2022 – Medewerkers in het primair onderwijs krijgen er komende maand 4,75 procent bij en een eenmalige uitkering van 500 euro bruto, net als hun collega’s in het voortgezet onderwijs. Daarmee blijft de loonkloof dicht.

In samenspraak met het VO
Dat hebben bonden en werkgevers afgesproken in het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao PO. Het is voor beide partijen belangrijk dat de loonkloof die afgelopen voorjaar werd gedicht ook dicht blijft. Daarom is het akkoord gesloten in samenspraak met het voortgezet onderwijs waar ook een onderhandelingsresultaat is bereikt. “We willen vanaf nu de cao’s in het primair- en voortgezet onderwijs ook graag op hetzelfde moment gaan afsluiten, met dezelfde percentages en looptijden,” vertelt AOb-bestuurder Thijs Roovers. Beide cao’s lopen van 1 juni 2022 tot en met 30 april 2023.

Verhoging betaald ouderschapsverlof
In de nieuwe cao wordt ook het betaald ouderschapsverlof uitgebreid op basis van de Wet betaald ouderschapsverlof (Wbo) die per 2 augustus 2022 in gaat. Nu wordt het betaald ouderschapsverlof in het PO nog voor 55 procent doorbetaald. Vanaf augustus krijgen alle Nederlanders recht op een vergoeding van 70 procent. De cao PO verhoogt de doorbetaling naar 75 procent, voor de eerste 415 uur opgenomen ouderschapsverlof in het eerste levensjaar van het kind.

65 miljoen voor professionalisering
Tot slot is er in de nieuwe cao 65 miljoen euro beschikbaar voor professionalisering. Dat geld gaat onder meer naar verbetering van de basisvaardigheden op het gebied van taal en rekenen zoals afgesproken in het Onderwijsakkoord. De teams op school bepalen zelf hoe het geld wordt besteed.

Bekijk hier het volledige onderhandelaarsakkoord cao PO 2022 – 2023.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48507 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris