Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Advies loonsverhoging VO gaat door

2 mei 2018 – Omdat 1 mei is gepasseerd zonder uitzicht op een nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs, mogen scholen per 1 juni een structurele loonsverhoging van 2,35 procent doorvoeren. Dat meldt de VO-raad.

Blijf nu op de hoogte

48881 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Het betreft een eenzijdig besluit, zonder instemming van de onderwijsbonden. Zij hebben sinds het afbreken van de onderhandelingen op 20 februari ieder overleg met de VO-raad afgewezen, omdat zij onvoldoende aanknopingspunten zien om hun eisen te realiseren. Vanwege de impasse adviseerde de VO-raad eerder om de salarissen per 1 juni met 2,35 procent te verhogen als er voor 1 mei geen duidelijkheid komt over een nieuwe cao.

De salarisbureaus zijn inmiddels geïnformeerd en bereiden de uitvoering voor. Omdat de loonsverhoging niet is vastgelegd in een cao, zijn scholen niet verplicht om de verhoging door te voeren. Medewerkers zijn daarom afhankelijk van de goodwill en beschikbare middelen van hun eigen school. Overigens stelt de VO-raad dat de middelen binnenkort definitief beschikbaar zijn. Bovendien is de situatie technisch gezien vergelijkbaar met het Loonakkoord van 2015. Toen gaf de VO-raad een vergelijkbaar advies waar door alle besturen gehoor aan gegeven werd.

De huidige cao loopt nog tot 1 oktober. Ook de komende tijd blijft de VO-raad de bonden uitnodigen om de onderhandelingen te hervatten.

Bekijk hier de salaristabellen per 1 juni 2018.

Door: Redactie Ambtenarensalaris