Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Onderhandelingen CAO Universiteiten gestart

17 januari 2023 – De onderhandelingen voor een nieuwe cao universiteiten zijn gestart. De bonden pleiten onder andere voor een salarisverhoging die de inflatie compenseert en koopkrachtbehoud garandeert met daarnaast jaarlijks automatische prijscompensatie.

14,3 procent
In de inzetbrief gaan de bonden uit van een loonstijging van 14,3 procent, conform het inflatiepeil van oktober 2022. Bovendien zouden de salarissen jaarlijks automatisch moeten meegroeien met de prijzen.

Meer vaste contracten
Ook meer vaste contracten voor docenten en onderzoekers staan hoog op de agenda. Docenten en onderzoekers die structureel werk verrichten, verdienen een vast contract, vinden de bonden. Als het aan hen ligt, bedraagt het aantal tijdelijke contracten maximaal 25 procent per faculteit.

Duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusie
Daarnaast willen de bonden graag afspraken maken over duurzame inzetbaarheid en zetten ze in op meer diversiteit en inclusie. Als voorbeelden worden een transgenderverlof en verlof voor vrouwen in de overgang genoemd.

Ook de werkgevers hebben aangegeven afspraken te willen maken over duurzame inzetbaarheid en meer vaste contracten. Een ander punt dat voor de werkgevers aandacht verdient is het vereenvoudigen van cao-teksten.

De onderhandelaars willen de onderwerpen die beide partijen belangrijk vinden, komende weken clusteren en op basis daarvan verder praten op 8 februari.

Bekijk hier de volledige inzet van de vakbonden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

49527 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris