Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

6 procent salaris erbij in nieuwe CAO Huisartsenzorg 2019 – 2020

29 april 2019 – Medewerkers in de huisartsenzorg krijgen er dit jaar en volgend jaar in totaal 6 procent bij, als de achterbannen akkoord gaan met het bereikte principeakkoord voor een nieuwe cao Huisartsenzorg 2019 – 2020.

Blijf nu op de hoogte

47941 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
Dat melden de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) en de betrokken vakbonden.

In het akkoord zijn twee salarisverhogingen afgesproken: 3 procent per 1 juli 2019 en nog eens 3 procent per 1 april 2020. De nieuwe cao loopt van 1 maart 2019 tot en met 31 december 2020. Ook is afgesproken dat gedurende de cao het realiseren van een visie op de (toekomstige) werknemer in de huisartsenzorg en het uitvoeren van het programma duurzame inzetbaarheid ‘fluitend naar het werk’ extra aandacht krijgen evenals het bevorderen van de aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt.

Tot slot zijn de onderhandelaars overeengekomen dat de functie van Praktijkmanager wordt opgenomen in de Functiewaardering Huisartsenzorg (FWHZ). Vier andere functies, doktersassistent (incl. spreekuurondersteuner), praktijkondersteuner, verpleegkundig specialist en physician assistant worden opnieuw gewogen in FWHZ.

Het volledige principeakkoord wordt binnenkort aan de achterbannen voorgelegd.

Door: Redactie Ambtenarensalaris
Foto: Pixabay