Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

7,43 procent erbij voor werknemers verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT)

10 oktober 2019 – Werknemers in de verpleeghuiszorg, wijkverpleging, thuiszorg en jeugdgezondheidszorg, krijgen er in twee jaar 7,43 procent bij. Ook mogen werknemers na 45 jaar met pensioen. Dat hebben bonden en brancheorganisatie ActiZ afgesproken in het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao VVT.

Loonontwikkeling
De cao met een looptijd van 26 maanden (1 juli 2019 tot en met 31 augustus 2021) kent twee loonsverhogingen van 3,5 procent per 1 juni 2020 en 3 procent per 1 juli 2021. Daarnaast wordt nog dit jaar de eindejaarsuitkering met 0,93 procent verhoogd naar een volledige dertiende maand. Bij elkaar gaat het om een totale loonstijging van 7,43 procent in twee jaar.

Duurzame inzetbaarheid
Ook zijn er afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid. Met een BalansBudget kunnen medewerkers tijd sparen om tijdelijk niet of minder te werken. Met de Landingsbaan kunnen werknemers in aanloop naar hun pensioen minder gaan werken.

Primeur: na 45 jaar met pensioen
In het onderhandelingsresultaat geven bonden en werkgevers ook uitvoering aan het pensioenakkoord en krijgt de sector een primeur: Werknemers die 45 jaar werkzaam zijn geweest in de zorg en welzijnssector, mogen stoppen met werken.

90 procent vaste contracten
Op het gebied van baanzekerheid is het streven dat 90 procent van de contracten voor onbepaalde tijd is. Ook wordt het makkelijker om op een vrije dag minder bereikbaar te zijn.

Na instemming van de achterban kan het resultaat worden omgezet in een definitieve cao.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat CAO VVT 2019 – 2021.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris