Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

CAO VVT 2019 – 2021 definitief

26 november 2019 – Alle partijen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao VVT 2019 – 2021. Daarmee is de nieuwe cao een feit.

Blijf nu op de hoogte

47939 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Begin oktober bereikten bonden en brancheorganisatie ActiZ een onderhandelingsresultaat voor medewerkers in de verpleeghuiszorg, wijkverpleging, thuiszorg en jeugdgezondheidszorg. Belangrijke afspraken zijn een loonsverhoging van in totaal 7,43 procent in twee jaar en de mogelijkheid om na 45 jaar te stoppen met werken.

Stoppen na 45 jaar
Over dit laatste kregen de bonden naar eigen zeggen veel vragen. Deze en andere afspraken worden de komende tijd verder uitgewerkt. “Het is nog wachten tot het voorlopige Pensioenakkoord in wetgeving wordt opgenomen. Wel is al duidelijk waar de grens ligt voor 45 jaar werken in de zorg: er wordt uitgegaan van de arbeidsovereenkomst. Dit kan ook de arbeidsovereenkomst zijn die studenten tijdens hun opleiding afsluiten. Dus dan tellen opleidingsjaren mee”,  aldus cao-onderhandelaar Rolf de Wilde van NU’91.

Salarissen
De lonen gaan in twee stappen omhoog: 3,5 procent per 1 juni 2020 en 3 procent per 1 juli 2021. Daarnaast wordt nog dit jaar de eindejaarsuitkering met 0,93 procent verhoogd naar een volledige dertiende maand. Bij elkaar betekent dat een totale loonstijging van 7,43 procent in twee jaar.

Algemeen verbindend
Brancheorganisatie Zorgthuisnl heeft het onderhandelingsresultaat niet ondertekend vanwege zorgen over de afgesproken loonsverhoging. Het is daarom nog de vraag of de cao algemeen verbindend wordt verklaard. In dat geval zou de nieuwe cao ook gelden voor leden van Zorgthuisnl.

De komende tijd wordt het onderhandelingsresultaat verder uitgewerkt in een cao-tekst.

De cao loopt met terugwerkende kracht van 1 juli 2019 tot en met 31 augustus 2021.

Door: Redactie Ambtenarensalaris