Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Crisisberaad CAO Jeugdzorg

25 februari 2019 – De bonden betrokken bij de cao jeugdzorg houden crisisberaad nu Jeugdzorg Nederland bij het standpunt blijft dat er onvoldoende financiële ruimte is voor een nieuwe cao. De werknemersorganisaties maken zich grote zorgen en beraden zich op de volgende stap.

Blijf nu op de hoogte

47941 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Het eerste overleg op 5 februari startte al weinig hoopgevend. Jeugdzorg Nederland gaf direct aan dat er weinig tot geen financiële ruimte is om te onderhandelen over een nieuwe cao. Onbegrijpelijk volgens de werknemersorganisaties met de torenhoge werkdruk en het hoge verloop en verzuim in de sector. In een gezamenlijke inzet hebben FNV, FBZ en CNV hun wensen kenbaar gemaakt. Naast een salarisverhoging zetten de bonden in op drie thema’s: het terugdringen van de werkdruk, binden en boeien van medewerkers en branchevervaging.

Omdat Jeugdzorg Nederland bij haar standpunt blijft en ook geen plan heeft om te kijken hoe meer inkomsten voor de jeugdzorg verworven kunnen worden, kunnen de onderhandelingen niet van start. De werknemersorganisaties overleggen daarom wat de volgende stap wordt.

Door: Redactie Ambtenarensalaris