Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Onderhandelingen CAO Ziekenhuizen in volle gang

15 april 2019 – De onderhandelingen voor een nieuwe cao ziekenhuizen zijn in volle gang, maar er moeten nog belangrijke stappen gezet worden, meldt vakbond FNV.

Blijf nu op de hoogte

49392 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Volgens FNV zijn verbeteringen in de arbeidsvoorwaarden nog niet in zicht en neemt het overleg steeds grimmiger vormen aan. Voor FNV moeten er nog belangrijke punten besproken worden, zoals een forse loonsverhoging (de bond zet in op 5 procent). Ook pleit de bond voor een hogere ORT en meer reiskostenvergoeding. Daarnaast moeten stagiairs een hogere vergoeding krijgen en moet het leerlingsalaris omhoog om instroom in de sector te bevorderen.

Wat betreft flexibele inzetbaarheid zijn bonden en werkgeversorganisatie NVZ het met elkaar eens dat dit beter beloond moet worden. NVZ geeft daarbij als voorbeeld dat wanneer een medewerker binnen drie dagen gevraagd wordt extra te werken, hier een extra vergoeding tegenover staat. Ook wil NVZ gedurende de cao gezamenlijk onderzoeken hoe ‘ad hoc flexibiliteit’ beter beheersd kan worden, zodat de balans met het privĂ©leven van de medewerker hersteld wordt.

De volgende gesprekken staan gepland op 10 mei. De onderhandelaars hopen dan een ‘eerste verkenning rond de loonontwikkeling te bespreken’.

Door: Redactie Ambtenarensalaris