Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Ruim 5 procent erbij in CAO Kraamzorg 2022 – 2023

18 juli 2022 – Kraamverzorgenden gaan er in salaris ruim 5 procent op vooruit. Dat hebben de bonden afgesproken met werkgeversorganisatie Bo Geboortezorg in het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor de kraamzorg.

Na lange en moeizame onderhandelingen is het de bonden en werkgevers gelukt er samen uit te komen. Een belangrijk resultaat betreft de salarissen. Deze gaan in twee stappen omhoog. De eerste verhoging van 3 procent geldt per 1 maart 2022. Per 1 februari 2023 komt er nog 2 procent bij. Daarnaast vervallen de twee onderste periodieken in de schalen 15 tot en met 50 en komt er aan de bovenkant van de schalen 35 tot en met 50 een periodiek bij. Dat leidt voor deze medewerkers tot een extra loonsverhoging.

Ook zijn er resultaten behaald op het gebied van de reiskosten. Vanaf 1 januari 2023 gaat de vergoeding van alle reiskosten naar 21 cent per kilometer. Medewerkers die ver moeten reizen ontvangen vanaf 23 kilometer een vergoeding van 26 cent per kilometer.

Een andere afspraak betreft de wachtdienstvergoeding. Die gaat naar 150 procent als de medewerker niet wordt opgeroepen. Gedurende de cao willen de onderhandelaars onderzoeken hoe wachtdiensten zo gunstig mogelijk vormgegeven kunnen worden zodat er een betere werk-privébalans ontstaat en wordt voldaan aan de wensen van werknemers en werkgevers.

Een minimaal maar maximaal haalbaar resultaat
Robert Barendse die namens de FBZ onderhandelde spreekt van een minimaal resultaat, maar tegelijkertijd het maximaal haalbare. “Gezien de impasse waar we vandaan komen en het zeer moeizame overleg is dit het maximaal haalbare resultaat. Verder onderhandelen had niet meer opgeleverd en we vonden het niet in het belang van werknemers als ze nog een cao-loos jaar zouden ingaan. Het is belangrijk dat er rust komt in de sector”, aldus Barendse. Vooral op het gebied van de lonen hadden de bonden gehoopt op meer, omdat de huidige cao al is verlopen sinds eind 2020 en er voor 2021 geen afspraken zijn gemaakt.

Als de achterban met het resultaat instemt, wordt de cao definitief.

De nieuwe cao kraamzorg loopt van 1 januari 2022 tot en met 30 juni 2023.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat cao kraamzorg 2022 – 2023.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41773 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris